img-us
 • asc

  Foredragsholder Jan Mansur Hussain

 • asc

  Emne ”Fra Kriminel til rollemodel”

 • asc

  pris 7800.-

”Fra Kriminel til rollemodel”

 

Historien om at bryde ud af en kriminel løbebane.

"Fra Kriminel til rollemodel” Hedder foredraget hvor socialrådgiver Jan Mansur Hussain fortæller sin personlige livshistorie med udgangspunkt i de skæbneafgørende episoder, som har præget hans barndom, skolegang og voksenliv. Jan Mansur Hussain har haft 5 fængselsdomme bag sig, før han vendte sit liv om og tog en uddannelse. Foredraget handler ikke om en tidligere kriminel´s bedrifter og anger, men er i højere grad en personlig beretning om en ung 2. generationsindvandrers søgen efter anerkendelse og accept i det danske samfund. Foredraget handler om hvordan det skulle gå grueligt galt før han fandt sin plads og fik mod på at gennemføre en uddannelse som socialrådgiver.

 

Jan Mansur Hussain er 38 år og han har oprindeligt pakistanske rødder, men er født og opvokset i København. Han er uddannet socialrådgiver og er ved at tage en akademisk overbygning på universitetet. Jan har brugt mange år på at tilegne sig ekspertviden om udsatte unge med bandebaggrund. Dette har han gjort dels gennem hans egen mentorvirksomhed Vores Unge, men blandt andet også ved deltagelse og planlægning af flere seminarer omhandlende bandekriminalitet. Jan Mansur Hussain har desuden besøgt omfattende projekter i det store udland hvor man har arbejdet med bandeproblematikker i mange år. Jan Mansur Hussain har eksempelvis været i New York, Los Angeles, Amsterdam, Stockholm og Manchester for at se hvordan man har grebet udfordringer med bander an i disse storbyer. Jan har desuden gennem årene samarbejdet bredt internationalt med både forskere og praktikere som beskæftiger som med rocker og bandeudfordringer. Jan Mansur Hussain har de seneste år flittigt været med til at præge debatten på bandeområdet ved at medvirke i live-debatter, avisartikler, bogudgivelser, radio og fjernsynsudsendelser.

 

Jans foredrag giver en dybere indsigt i hvordan der kan findes flere variabler som gør at en ung kan havne i kriminalitet, men fortæller også om hvordan det kan lykkes for en ung at rette sit eget liv op, når den rette motivation og støtte er til stede. Jan deler også ud af de erfaringer han har omkring arbejdet med unge som søger bandemiljøet og om hvordan man kan støtte dem i at træffe de rigtige valg.

Feedback:

 • Jeg blev rørt til tårer og blev nærmest lykkelig på hans vegne over det liv han lever i dag
 • Han havde en utrolig indsigt i sit eget liv og i socialt arbejde.
 • Vi bruger Jan regelmæssigt, da hans foredrag giver vores klienter et godt billede af hvordan man som menneske kan flytte sig fra en negativ position og komme videre i sit liv
 • Han var god til at formidle - man kunne se det for sig
 • Der var en god kronologi i foredraget og rigtig fint med dokumentaren efterfølgende.
 • Årets bedste foredrag på skolen.
 • Din umiddelbare og venlige fremtoning sammenholdt med, at du både giver udtryk for de "gode" og dårlige ting ved livsstilen, var med til at holde os tilhørere "fanget".
 • Han var rigtig god og ægte.
 • Rigtig godt, fordi han selv "har været der".

Send en forespørgsel på et
foredrag

Andre foredragsholdere

Heidi Asbjørn Freke

Signe Grønnebæk

Simon Iversen

Anna Maria Kølner-Augustson