img-us
  • asc

    Foredragsholder Sigrid Le Sand Morell

  • asc

    Emne Fra kul til diamant

  • asc

    pris 5000.-

En diamant er et stykke kul der har været tålmodig.
Foredraget handler om at livet kan ændre sig og at det tager tid og mod, at gøre, men at vi alle har en magisk kraft inden i os, til at gøre det.

Foredraget er en kombination af faglig viden og min personlig hæsblæsende rejse om ende der, hvor jeg er i dag, om at blive ved med at kæmpe selv når alt virker umuligt. Så man ender med at være den diamant man er skabt til.

Baggrund/historie
Mit liv er ingen dans på roser, og hvis den er, så har jeg fået en rose med mange torne og mange afstikkere, som gør at vejen i den grad har været svær at gå.

Men via mit mindset og tilgang til livet, har jeg lært at leve med det og vende det negative til det positive.

Fra jeg var meget lille, har jeg haft det svært og været igennem et utal af tilbud og steder. Jeg kommer fra et belastet hjem og miljø og min mor og far har aldrig været venner og det har skabt en masse ballade i mit liv.

Jeg har haft 14 skoleskift, inkl. som voksen. Jeg har aldrig bestået en matematikeksamen og jeg holdt op med at gå i skole da jeg gik ud af tredje klasse.

Jeg flyttede på skolehjem, da jeg var 12 år og har aldrig rigtig vendt hjem siden.

Jeg har haft et misbrug af hash og været meget langt ude den vej. Men da jeg valgte at få hjælp og droppe den livsstil som jeg dyrkede, vendte mit liv og vejen går jeg stadig på. Jeg arbejder dagligt med min selvudvikling og selvindsigt. Verdenerne mødes stadig, når jeg er sammen med familie og gamle netværks - at forene det gamle og nye jeg. Jeg har brudt næsten alle mønstre i min arv og miljø og jeg arbejder hver dag at bryde de sidste.

Hele mit liv, har jeg følt mig forkert og fået at vide af voksne at den jeg var, var forkert. Men en indre flamme, har ingen nogensinde kunne slukke og den har holdt mig kørende uanset bum og afslag fra livet og menneskerne i det.

Jeg har i dag en masse følgesygdomme af min opvækst, som er et udtryk for de traumer jeg har været igennem, men jeg nægter at lade det stoppe mig, i at nå mine mål.

Jeg fandt min hylde da jeg startede min faglige karrierer, hvor jeg i dag stadig befinder mig og fra aldrig at have gået i skole eller kunne lide skolen, elsker jeg i dag skolen og det den giver mig.

I dag lever jeg efter princippet, at livet skal leves i bakker, der er opture og nedture og til sammen udligner de hinanden - på sigt.

Beskrivelse og udbytte af foredrag
- Ekspertdeltager i paneldebat ved socialstyrelsen faglige konferencer i 2011 og 2012.
- Foredrag ved Københavns ungdomsskole :misbruger til clean (x2).
- Brevkasseskribent ved misbrugsbrevkasse: online (nu nedlagt).
- Foredrag for specialklasse på folkeskole.

Udtalelser:
Vi blev taget med på en gribende, medrivende og nærværende rejse gennem Sigrids liv. Et liv med mange nedture, skoleskift, diagnoser, vold og misbrug, men ogå et liv med udvikling, selvindsigt og forandring.

Hun delte sine frustrationer over at være anderledes og ikke passe ind nogen steder, sine håb og bristede drømme, og mødet med den, eller de voksne der gjorde en forskel.

En vigtig del i Sigrids foredrag var hendes møde med sig selv på mange plan, en stigende selvindsigt og modet og styrken til at træffe valg, der ændrede hendes liv.

Et nærværende, medrivende og indsigtsfuldt foredrag, der åbner for nye dimensioner i tilgangen til mennesker, som har svært ved at passe ind og færdes i samfundets rammer.

En indsigt i at forstå andre og forstå sig selv. Forstå det uforståelige. Begribe det ubegribelige - Speciallærer Michael Petersen, Blæsenborgskolen, Maribo.

Grunden til at jeg spurgte hende var, at jeg som klasselærer for en specialklasse havde brug for nogen, der havde været det samme igennem, som nogen af mine elever. Nogen, som havde noget, der mindede om INGEN skolegang, og som alligevel formåede at komme oven på og som nu var i gang med at få 12-taller på universitetet - i stedet for misbrug og elendighed.

Derfor var det en succes, at både eleverne ikke alene blev siddende og lyttede intenst, men at de senere gerne ville tale med Sigrid Le og fik mulighed for at stille deres egne spørgsmål i en lille gruppe. På den måde blev det i hvert fald for nogen et vendepunkt, hvor de fik mere mod på livet og et håb om, at de også kunne overvinde deres vanskeligheder og få et godt liv som voksne.

De voksne tilhørere og mig personligt var det mindst lige så bekræftende både at se og høre, hvordan hun kunne fastholde sit publikum - bekræftende og befriende, for jeg har jo været med hele vejen. Jeg er hendes far -Troels Lyndelse, Specialklasselærer på Blæsenborgskole, Maribo.
SHARE THIS:

Share: 0

Send en forespørgsel på et
foredrag

Andre foredragsholdere

Klaus Bondam

Sebastian Koch Jensen

April Chris

Sarah Eskildsen