img-us
  • asc

    Foredragsholder Peter Melsted

  • asc

    Emne Kronologi i Fængsling ”fra anholdt til afsoner”

  • asc

    pris 3000.-

Baggrund
Peter Melsted er 44 år har 5 børn, socialpædagogisk arbejder i Trancit, som er specialister i social inklusion, endvidere job hos Huset Ved Skoven bosted med borgere indenfor handicap og psykiatri. Han bor i Stenlille på Sjælland.

Peter har været prof. soldat med 2 udstationeringer til FRY og arbejdet i 20 år som Fængselsbetjent, samtidig arbejdet i den pædagogiske verden. Her er et udpluk af de steder Peter har arbejdet:
- Grenen særlig sikret institution
- Sødisbakke afd. Bakkebo
- Bostøtte Trancit
- Bo og arbejds fællesskab Hvilstedhus
- Opholdssted Nakkebølle
- Enkeltmands projekt 107 Trancit
- CTI forløb Trancit
- Enkeltmands projekt 108 HVS
- Samt disse steder i kriminalforsorgen: Vestre Fængsel, Jyderup statsfængsel, Århus arresthus, Silkeborg arresthus, Hobro arresthus, Randers arresthus samt Køge Arresthus

Mit foredrag handler om:
Hvad sker der når friheden bliver udskiftet med et liv bag høje mure?

Fra gaden til et liv bag murene. Hvordan, hvornår og hvor længe. Hvor og hvordan skal jeg afsone min straf, arresthus, lukket fængsel, åbent fængsel, pension eller i intensiv overvågning (fodlænke)?

Fra morgenvækning, til arbejde som indsat, til godnat samt alt det ind i mellem. Straf, domme, straf typer, domslængder, politiske vinkler på kriminalitet. Stoffer, typer, virkninger, afhængighed, vold, slåskampe, overfald, respekt, empati.

Uddannelse til fængselsbetjent. Få et indblik i uddannelsen til fængselsbetjent. Diaspræsentation med billeder, der illustrerer hele oplæggets første halvdel. 2 x 45 min. med en dagsorden der klart definerer oplevelsen af et ophold i et dansk arresthus eller fængsel. Ingen smutveje, ingen badeferie, jo yngre man er jo hårdere er det. Hierarki, fangernes verden, betjentenes verden, den fælles verden.

Kort sagt, et indblik i en ukendt verden, som jeg i 18 år har holdt foredrag for primært 8. klassetrin. Jeg tager gerne hele årgange. Der sidder altid 3-5 elever som har nået de 15 år.

Bruges også til specialprojekter om kriminalitet, men kan i særdeleshed stå alene eller bruges i samfundfagsundervisning. Det er jeg blevet brugt til flere gange.

Anbefalinger fra mine tidligere kursister:
En fantastisk efterskole. Gørlev Idrætsefterskole! Til jer som arbejder på efterskoler, friskoler og alm. skoler kan jeg klart anbefale at invitere Peter Melsted ud på jeres skoler, til et foredrag til 8, 9 og 10 klasse elever. Jeg havde besøg af Peter på Tårnborg skole i går og eleverne var opslugt af hans virkelige fortællinger fra en lukket verden i fængslerne i Danmark - Anne Krogshave Christensen, Lærer Tårnborg skole.

Jeg kan helt klart også anbefale ham - TK Holm forældreråds medlem Stenlille skole

Tak for besøget Peter, det var bare et skønt gensyn! Dit foredrag sad lige i skabet, jeg er stensikker på at budskabet gik rent ind hos de fleste af eleverne - Per Lindgren lærer Gørlev idrætsefterskole.

Målgruppe
- Udskoling
- Lærere og Pædagoger
- Interesseorganisationer indenfor kriminalitets forebyggelse.

Fag
- Dansk
- Samfundsfag
- Arbejdskendskab
- Uddannelse og job

Pædagogseminarier med flere
Fra 1-intet maks antal deltagere skal bruge tavle og adgang til projektor.
SHARE THIS:

Share: 0

Send en forespørgsel på et
foredrag

Andre foredragsholdere

Signe Grønnebæk

Thomas Guffi Vestergaard

Jens Dalsgaard

Heidi Asbjørn Freke