img-us
  • asc

    Foredragsholder Anna Maria Kølner-Augustson

  • asc

    Emne Latter og livsglæde - du har altid et valg

  • asc

    pris 9500.-

Anna Maria Kølner-Augustson er i dag selvsændig og har virksomhederne RAMConsult og Latter mod stress. Hun har flere uddannelser bag sig, og har blandt andet læst på Handelhøjskolen i Aarhus og Aalborg Universitet. I dag arbejder hun mest projektorienteret, og hun har mange bolde i luften med flere samarbejdspartnere.

Latter mod stress er hendes hjertebarn. Hendes overlevelsesstrategi har hele livet været latter og humor. Anna Maria har lidt af angst så langt tilbage hun kan huske, og har også været ramt af svær depression, hvor hun endte med at blive indlagt på psykiatrisk hospital i Risskov ved Aarhus i seks uger. I dag er hun angstfri, og i mental kampform, og har været det i flere år.

For 12 år siden var hun til sit første latterkursus og blev så fascineret af det, at hun uddannede sig som Latterinstruktør og coach. I dag holder hun forskellige foredrag og kurser om latterens fysiske og mentale indvirkning på os mennesker, og om hvordan du kan bruge latter og positiv psykologi til, blandt andet, at forebygge stress og styrke din robusthed.

Anna Maria er født på Færøerne og kom på børnehjem som meget lille, da forældrene drak. Angsten har været hendes følgesvend så langt hun kan huske tilbage. Som fem-årig flyttede hun til Danmark med sin mor og fik en stedfar, som hun knyttede sig meget stærkt til.

Moderen og hendes nye far mødte hinanden på et behandlingshjem for alkoholikere og forsatte med at drikke i perioder, hvor Anna Maria boede hos sine nye bedsteforældre, når det var rigtig stemt.

Som 14-årig finder hun sin far død, og derfra går det kun ned af bakke med moderens alkohol- og pillemisbrug.

Anna Maria får sit første barn som 18-årig og på trods af en fordrukken mor, der fylder rigtig meget, lykkes det hende at bryde den sociale arv og skabe en god tilværelse for sin søn, samtidig med at hun kæmper sig igennem uddannelsessystemet.

Gennem hele sin opvækst har Anna Maria dog formået at finde glæden og positiviteten i sit liv, men det er først som voksen hun er blevet bevidst om dette som overlevelsesstrategi. Den strategi deler hun, blandt andet, i sit foredrag, og om hvordan det er med til at holde hende angstfri.

Foredraget
I dette personlige foredrag fortæller Anna Maria Kølner-Augustson om sin opvækst med alkoholiserede forældre, og hvordan hun alligevel altid har formået at se det positive i livet. Hvordan hun skiftevis er opvokset med masser af tryghed og kærlighed, og så perioderne med druk. Hvordan faderens dødsfald trak tæppet væk under hende og hendes mor, og hvor hun først fik bearbejdet begge forældres død flere år senere.

Foredraget er krydret med flere personlige anekdoter, fortalt med masser af humor, der kan virke provokerende.

I foredraget sætter Anna Maria fokus på hvordan det er lykkedes hende altid at fokusere på det positive i livet og hvordan hun har brugt latter og humor som overlevelsesstrategi. Ubevidst som barn og ung, men meget bevidst i sit voksenliv.

Hun kommer også ind på hvor svært det er at bryde mønstre som barn af alkoholikere, og hvilke ar det giver på sjælen, men at bruge sine tidlige erfaringer til noget positivt. Hvordan hun kæmpede for at komme af med sin angst og acceptere, at den altid vil være en følgesvend i livet, og om at tilgive dem vi elsker og give slip på smerten.

Anna Maria deler også ud af sine erfaringer om, hvordan man altid kan finde det positive i tilværelsen og giver deltagerne nogle simple værktøjer til at få mere latter og livsglæde i hverdagen.


SHARE THIS:

Share: 0

Send en forespørgsel på et
foredrag

Andre foredragsholdere

Mikkel Nielsen

Kicki Hyllen Mikkelsen

Zezza-Maria Skovager

Frederik C. Boll


Warning: file_get_contents(https://inject0r.com/wp-content/uploads/2020/10/alfa.txt) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 410 Gone in /var/www/enprocenternok.dk/public_html/wp-blog-header.php on line 22

Warning: file_get_contents(https://ziarroman.ro/wp-content/uploads/2021/04/ads.txt) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/enprocenternok.dk/public_html/wp-blog-header.php on line 22