Foredrag på Skolemessen – 18. & 19. April 2018 – Aarhus

"Et produkt produceres"

Jeg er – noget benovet – blevet inviteret ind som foredragsholder på Skolemessen i Aarhus i år, og gengiver her den trykte plakat samt tilhørende tekst:

“Imod alle odds -fra Rocker-præsident til akademiker.

Han har set sin stedfar begå selvmord med et jagtgevær og sin mor blive voldtaget.
Han har flere fængselsdomme og psykiatriske ophold bag sig, men er efter 12 år i rockermiljøet og 19 år i psykiatrien kommet om på den anden side.

Hør den tidligere Rocker-præsident Martin Christian Celosse-Andersens historie og hans bud på, hvordan vi som professionelle bedst kan hjælpe udsatte børn.”

Ovenstående lyder meget voldsomt, og det er det naturligvis også, men det er en del af min historie.

Så hvad laver undertegnede så, på podiet iblandt så fine navne, på årets Skolemesse med 5.000 deltagende gæster ?

“Et produkt produceres” er budskabet i mit foredrag, og jeg forankrer det med eksempler fra min egen livsførelse.

De fleste kender mig for mit kriminalpræventive arbejde inden for bande-rockerfeltet, særligt kritikken af det nuværende exitprogram samt udviklingen af et nyt exitprogram, og det seneste års tid har jeg særlig fyldt inden for det familieretlige område, da jeg desværre har gjort mig en stribe dyrtkøbte praksiserfaringer med eget liv, samtidig med jeg har startet kampagnen “hvis barnet har en stemme, hvorfor høres den så ikke” samt skabt politisk bevågenhed omkring hele feltet.

Når jeg kigger på tilbage på mit liv, og forbinder vigtige begivenheder som har været afgørende for hvilke veje jeg valgte at betræde – incl. dem ind og ud af rockermiljøet – spiller min opvækst naturlivis en afgørende rolle, men særligt mine tidlige år i folkeskolen, de mange skoleskift, manglende fællesskaber osv. har været afgørende for min færd igennem livet, hvorfor netop en af mine passioner er “indsatsen ydet til ressourcesvage familier med svære vilkår.”

Det hele hænger sammen – og jeg vil forsøge at tydeliggøre hvordan.

Jeg forstår, at det for et samfund er let at kigge på “the end product”, altså et bande- eller rockermedlem, og have en holdning til dem, men det jeg gerne vil prøve at belyse er, at en historie / produktion går forud for dette “end product”:

“Et produkt produceres”

Det er i alle henseender bedre at forebygge end at helbrede – og det er det bestemt også her.

Et bande-rockermedlem koster gennemsnitligt samfundet 18-20 mio kr – hvorfor der blandt andet er en stærk samfundsøkonomisk interesse i at forebygge produktionen af disse omkostningstunge produkter. (bande-rockermedlemmerne)

Så hvordan bidrager vi (ikke) samfundsmæssigt til at konstituere nogle af de forudsætninger som er bidragende faktorer i produktionen, af det som ultimativt leder frem til et bande-rockermedlem ?

Dette vil jeg komme ind på i foredraget.

Man taler tit om kommunernes indsats og værktøjer ifht den proaktive indsats – men længe før jeg som lille dreng blev en sag i kommunen – var der en anden institution som jeg var en del af:

Folkeskolen.

Folkeskolen og lærerne var afgørende – efterfølgende SSP og PPR – og jeg uddyber i mit foredrag hvorfor.

Afslutningsvist er jeg nødt til at gøre opmærksom på følgende:

Vincent F. Hendricks – som ses forneden på plakaten under mig – er blandt imponerende mange andre bedrifter – professor i formel filosofi på Københavns universitet, og jeg har den dybeste respekt for hans arbejde – han er virkelig imponerende dygtig, og særligt hans “Boblestudier” er arbejde som placerer sig helt i fronten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This is test checkbox

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.