Undervisning på DPU

“Specialpædagogik og socialpædagogik som professionspraksis"

Her et lille klip af vores undervisning på masteren på DPU:

“Specialpædagogik og socialpædagogik som professionspraksis”

Undervisningen tager udgangspunkt i vores fælles forskning de sidste 4 år og bevæger sig igennem bla. grænsefællessskaber, vores videnskabelige artikler, exitprogrammer og alternativer hertil, subjektiveringsprocesser samt dilemmaer ifht at krydse de sociale barrierer forbundet med at forlade et kriminaliseret bande-rockermiljø.

Ovenstående abstrakte begreber kan hurtigt komme til at virke meget “langhårede”, så jeg forankrer dem altid i konkrete eksempler, da jeg er kæmpe fan af “eksemplets magt”.

I vores artikler “nørder” Line og jeg teorien for alvor, hvor vi sammen udvikler praksis ved implementere begreber fra forskellige teoretiske retninger, og jeg elsker virkelig mit arbejde med at skrive artiklerne sammen med hende. Det er som en verden uden begrænsninger, hvor vi kan plukke fra alle hylder og prøve teorier af… Nogle giver mening for os, og så anvender vi dem – andre får aldrig liv, og bliver stedt til hvile igen.

Når jeg derimod holder oplæg – så anvender jeg en del af de teoretiske begreber – men kun i et omfang hvor jeg kan bakke det op med meningsfulde tydelige eksempler, således at tilhørerne får en fuld forståelsen af anvendelsen, samt hvordan de i deres arbejde fremadrettet selv vil kunne genkende disse mønstre, og dermed være parate til at gribe de udfordringer de naturligvis vil blive eksponeret for via deres arbejde.

Uanset hvor travlt jeg har – eller hvilke overdrevede “curve balls” livet nu har høvlet efter mig, finder jeg altid tiden og overskuddet til disse undervisningsaktiviteter – da de fra dag 1 har været dybt meningsfulde for mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This is test checkbox

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.